Bøger / faglitteratur / erindringer

Pigen med de syv navne : min flugt fra Nordkorea


Beskrivelse


Hyeonseo Lees (f. 1980) personlige beretning om hvordan hun som 17-årig flygtede fra sit hjemland Nordkorea til Kina, hvor hun i 10 år levede i frygt for at blive afsløret og hjemsendt til henrettelse.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. okt. 2015

af

af

Louise Urban Andersen

d. 16. okt. 2015

Beretning om en ung kvindes flugt fra det lukkede Nordkorea og den senere kamp for at få sin familie smuglet ud. Henvender sig bredt til alle med interesse for mentaliteten i Nordkorea og mennesker på flugt.

Hyeonseo Lee vokser op i det lukkede kommunistregime Nordkorea. Gennem sin opvækst, på grænsen til Kina, bliver hun, som resten af befolkningen, hjernevasket til at tro at hun bor i "verdens bedste land". Under tørken i 1990'erne, der medfører fattigdom og sult, begynder hun at stille spørgsmålstegn ved landets godhed. I en alder af 17 år beslutter hun at flygte, og det lykkes hende at tage til Kina, hvor hun må leve under skjult identitet, før hun 10 år senere flygter til Sydkorea. Da hun i 2009 får at vide at hendes mor og bror skal deporteres, sætter hun alt ind på at redde dem ud fra Nordkorea, hvilket fører familien ud på en lang og opslidende flugt.

Gribende beretning fra det lukkede, kommunistiske styre i Nordkorea - om flugten mod friheden og rejsen fra at være en ganske ung kvinde, der tager skæbnen i egen hånd og over lang tid, med megen frygt, skaber sig den tilværelse, hun ønsker.

Der er udgivet et par andre biografier om mennesker på flugt fra Nordkorea, der minder om nærværende bog, bl.a. Min vej ud af NordkoreaFlugten fra Camp 14 og Flugten fra Camp 14Der er udgivet et par andre biografier om mennesker på flugt fra Nordkorea, der minder om nærværende bog, bl.a. Min vej ud af Nordkorea og .