Bøger / skønlitteratur / roman

Pigen med sne i håret


Beskrivelse


Eftersøgningen af en teenagepiges forsvinden fører journalisten Magdalena ind i et miljø, hvor et kvindeliv ikke har nogen værdi. Før hun får set sig om, er den svenske idyl, hun før har kendt til, forvandlet til et mareridt, hvor svenske familiefædre er potentielle mordere.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. feb. 2012

af

af

Christine Christensen

d. 7. feb. 2012

Svensk krimi om prostitution og vold i et lille beskyttet samfund, hvor hemmelighederne lurer lige under overfladen.

Med ønsket om en rolig og tryg opvækst for sin søn, vender Magdalena tilbage til sin fødeby efter en skilsmisse. Magdalena håber at starte på en frisk som redaktør for den lokale avis, og alting går da også som planlagt, indtil en teenagepige forsvinder sporløst nytårsaften. Magdalenas barndomsven Christer og hans makker sættes på sagen, og mistanken falder hurtigt på den forsvundne piges ældre kæreste. Efterforskerne får imidlertid alvorlige problemer, da endnu en teenagepige findes skudt og begravet i en jordkælder. Ingen vil kendes ved den døde pige og da rygterne om et lokalt teenagebordel ligeledes begynder at svirre i det lille samfund, slår politiets ressourcer ikke længere til. Magdalena gør, hvad hun kan for at bidrage til sagens opklaring, og pludselig er hun viklet ind i en sag om trafficking og vold i den ellers så idylliske svenske by. Slutningen hænger fint sammen, og det hele kulminerer da Magdalena sætter livet på spil for at skaffe det sidste afgørende bevis.

Journalist/politi-kombinationen er set flere gange før, men historien er fint skruet sammen og vil tiltale læsere af Viveca Sten og Jungstedt.

Denne velskrevne, traditionelle journalistkrimi, med indbygget hverdagsdrama, er første bind i en planlagt serie. Med sin letløbende handling og letgenkendelige miljø er der lagt op til endnu et makkerpar, som nok skal underholde de mange krimilæsere.


Politiken

d. 24. mar. 2012

af

af

Mette Højbjerg

d. 24. mar. 2012


Kristeligt dagblad

d. 25. feb. 2012

af

af

Mie Petersen

d. 25. feb. 2012


Weekendavisen

d. 2. mar. 2012

af

af

Lars Brix Nielsen

d. 2. mar. 2012