Bøger / skønlitteratur / roman

Pigen og vogteren


Beskrivelse


Krimi. En psykoterapeut bliver dræbt i sit hjem på Frederiksberg. Kriminalpsykolog Katrine Wraa må grave i komplicerede familieforhold, plejebørn, kærester, klienter, kolleger og medicinalindustri, inden hun når i mål.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. dec. 2016

af

af

Lone Krøgh

d. 5. dec. 2016

For femte gang møder vi Katrine Wraa i en dansk psykologisk krimi af den slags, som krimilæsere af begge køn vil stå i kø til.

Den anerkendte og kontroversielle psykoterapeut Alice Milford bliver fundet dræbt i sit hjem på Frederiksberg. Vidner har set lidt, men kriminalpsykolog Katrine Wraa og drabsefterforsker Naja Skytte må grave i fortid og nutid og i komplicerede familierelationer, plejebørn, kærester, klienter, misundelige kolleger og en grådig medicinalindustri, før de når til vejs ende. Undervejs bliver der fremsat forskellige trusler, også mod Katrine Wraa privat, og hun, der er alene med et lille barn, er maksimalt presset.

En nutidskrimi af den slags, man suser lige igennem. Sprog og personskildring er i orden, det samme er plottet, og inden man når frem til den uventede slutning, har man været vidt omkring. Den velafprøvede teknik med krydsklip holder læseren fast ligesom sporet med Katrine Wraas private udfordringer. Psykologi og psykoterapi fylder meget, og for nogle læsere vil det være interessant, mens det for andre måske vil være for meget af det gode.

Dette er femte selvstændige bind i krimiægteparret Jeanette Øbro Gerlow og Ole Tornbjergs serie om Katrine Wraa. Senest er udkommet Det norske job, som er sammenlignelig på alle måder. Andre lignende krimier er skrevet af danske forfatterpar som fx Benni Bødker og Karen Bruun, Lotte Hammer og Søren Hammer samt Lene Kaaberbøl og Agnete Friis.


litteratursiden.dk

d. 3. nov. 2016

af

af

Lene Jensen

d. 3. nov. 2016

Psykolog(isk) krimi. Femte bind i serien om Katrine Wraa er en fremragende og intens fortælling. Virkelighedsnær og velfortalt. Jeg kan virkelig godt lide Katrine Wraa. Det giver en god retning på his...


Politiken

d. 4. nov. 2016

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 4. nov. 2016


Jyllands-posten

d. 9. jan. 2017

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 9. jan. 2017


Jyllands-posten

d. 30. okt. 2016

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 30. okt. 2016