Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Pigen på loftet


Beskrivelse


Da Isabella fra den lille by Grimstup flytter ind i den gamle købmandsgård, aner hun ikke, at hun kommer til at dele huset med et spøgelse. Heldigvis har hun venner der kan hjælpe.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. jan. 2013

af

af

Elisabeth Bennetsen

d. 22. jan. 2013

Ny gyserserie for de 11-14-årige piger, som ikke gider læse noget alt for tøset, men heller ikke helt vil undvære veninde fnidder og spirende kærlighed. Forsiderne ser tilpas uhyggelige ud.

Forfatteren kender vi fra populære pige-serier som Stella og K for Klara, og her har hun mikset gys og kærlighed i en ny serie fra den lille by Grimstrup, hvor fire klassekammerater rodes ind i den ene mystiske affære efter den anden. Isabella er bøgernes fortæller, og da hun og hendes familie flytter ind i den gamle købmandsgård i Pigen på loftet, dukker der et spøgelse op fra fortiden. Et spøgelse, som skal have hjælp til at finde fred. Isabella og Noah viser sig at have evner inden for clairvoyance og telepati, og det er evner, som bliver meget nyttige i Den døde skov, hvor de fire er med til at arrangere et halloween-løb i en uhyggelig skov med dystre hemmeligheder. Gyserniveauet er tilpas for målgruppen, men det er nok lige så meget forelskelserne og de forskellige misforståelser blandt de unge, som vil appellere til læserne. Bøgerne er let tilgængelige i et nutidigt sprog med aktion fra side 1.

Den paranormale verden fylder en del i ungdomslitteraturen, men de mere almindelige gyserbøger er der ikke så mange af. Ingelin Angerborns Sommerfuglens hemmelighed (12/08) og Birgitte Lorentzens Cykose-serie ligger nærmest.

Hurtigt læste og tilpas uhyggelige historier blandet med teenageliv og forelskelse, som nok skal finde læsere blandt målgruppen.


litteratursiden.dk

d. 7. apr. 2013

af

af

Andrup's Bookshelf

d. 7. apr. 2013

En meget kort fortælling med en masse indhold. På trods af bogens længde nåede jeg at opleve gyset. På et tidspunkt kunne jeg mærke nakkehårene rejse sig og mit åndedrag blev hurtigere. Jeg elsker når...


Politiken

d. 14. mar. 2013

af

af

Dorte Hygum Sørensen

d. 14. mar. 2013


Børn & bøger

Årg. 66, nr. 3 (2013)

af

af

Kirsten Aggerholm

Årg. 66, nr. 3 (2013)