Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Pigen på stigen


Beskrivelse


Pigen klatrer op ad en stige. Hun sætter sig på taget af et hus og kigger ud over byen. Efter lidt tid kommer der en lille gul fugl.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. aug. 2017

af

af

Ingelise Blom Hansen

d. 29. aug. 2017

"Pigen på stigen" er en rimet bog til den allerførste læsning. Pigen klatrer op ad stigen og sætter sig på taget. Her kommer en fugl. Fra 6 år.

En rimet fortælling om pigen, der klatrer op ad en stige. På hvert opslag er to korte sætninger med et- og tostavelses ord. Hvert sætningspar hænger sammen med et enderim. En sammenhængende farvet illustration dækker hvert opslag. Sværhedsgraden er lix 5 og lettal 10. Bogen er i hardback-cover og illustrationer og tekst er trykt på kraftigt papir. Der findes gratis elevopgaver på forlagets hjemmeside https://straarupogco.dk/produkt/pigen-paa-stien/. Denne bog er den første i en ny serie af rimede bøger for begynderlæseren.

Det virker fantastisk godt med denne lille rimede historie. Enderimene letter læsningen for begynderlæseren. Gunhild Rød har lavet dejlige illustrationer, der både zoomer ind og ud på billedet. Den opmærksomme børnelæser fra Aarhus vil måske kunne genkende byen på den flotte panoramaillustration i begyndelsen af bogen.

I samme serie udkommer "Max er vaks". Emil og Luna kan rime er en bog med og om rim for begynderlæseren.