Bøger / skønlitteratur / roman

Pigen uden hud


Beskrivelse


Krimi. I Grønland finder man et mumificeret lig, der ligner en nordbo-viking. Journalisten Mathew bliver optaget af sagen, som trækker tråde tilbage til en række brutale mord begået i 1970'erne. Sammen med den lokale kvinde Tupaarnaq sætter Mathew sig for at finde ud af, hvordan det hele hænger sammen.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. mar. 2017

af

af

Heidi Drasbek Martinussen

d. 31. mar. 2017

Medrivende nordisk krimi, fyldt med uhyggelige mord i Grønland, som trækker tråde tilbage i tiden - både til de gamle nordbo-vikinger og til en række mord og forsvindingssager fra 1970'erne. For alle krimifans.

Mathew er begyndt at arbejde som journalist i Nuuk i Grønland efter han på brutal vis mistede både sin kæreste og sit ufødte barn i en trafikulykke. Han bliver sendt ud til en noget speciel sag, hvor man mener at have fundet et mumificeret lig af en nordbo-viking. Men er liget virkeligt så gammelt eller hænger det sammen med en anden sag fra 1970'erne? Det prøver Mathew at finde ud af, med hjælp fra en noget speciel lokal kvinde, med en noget speciel baggrund. Mads Peder Nordbo har tidligere skrevet ThuleselskabetGudspartiklenOdins labyrint, Gudspartiklen og Odins labyrintMathew er begyndt at arbejde som journalist i Nuuk i Grønland efter han på brutal vis mistede både sin kæreste og sit ufødte barn i en trafikulykke. Han bliver sendt ud til en noget speciel sag, hvor man mener at have fundet et mumificeret lig af en nordbo-viking. Men er liget virkeligt så gammelt eller hænger det sammen med en anden sag fra 1970'erne? Det prøver Mathew at finde ud af, med hjælp fra en noget speciel lokal kvinde, med en noget speciel baggrund. Mads Peder Nordbo har tidligere skrevet Thuleselskabet, og Odins labyrintMathew er begyndt at arbejde som journalist i Nuuk i Grønland efter han på brutal vis mistede både sin kæreste og sit ufødte barn i en trafikulykke. Han bliver sendt ud til en noget speciel sag, hvor man mener at have fundet et mumificeret lig af en nordbo-viking. Men er liget virkeligt så gammelt eller hænger det sammen med en anden sag fra 1970'erne? Det prøver Mathew at finde ud af, med hjælp fra en noget speciel lokal kvinde, med en noget speciel baggrund. Mads Peder Nordbo har tidligere skrevet Thuleselskabet, Gudspartiklen og .

Hæsblæsende krimi som kører i flere spor og giver lyst til at smide alt, hvad man har i hænderne og læse til den er slut.

Krimistilen og makkerparret Mathew og den lokale kvinde Tupaarnaq minder til tider om Mikael Blomkvists og Lisbeth Salanders parløb i Mænd der hader kvinder.


litteratursiden.dk

d. 21. mar. 2017

af

af

Helle Post

d. 21. mar. 2017

En forsvundet mumie og en flået betjent bliver startskuddet til journalistens farefulde færd ind i de mere dystre kroge af Grønlands fortid. Efter et trafikuheld, der dræbte hans kone og ufødte barn,...


Jyllands-posten

d. 28. apr. 2017

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 28. apr. 2017


Politiken

d. 28. apr. 2017

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 28. apr. 2017


Weekendavisen

d. 11. maj 2017

af

af

Christian Dorph

d. 11. maj 2017


Børsen

d. 28. apr. 2017

af

af

Line Rasmussen

d. 28. apr. 2017