Bøger / skønlitteratur / roman

Pigen uden navn


Beskrivelse


Vivian er 91 og Molly 17, og har begge været plejebørn og oplevet svigt, savn og længsel mod at høre til i en familie. De mødes i Vivians hus i Maine, og hvor umage de end synes at være, opstår der et livsbekræftende venskab mellem dem.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. jan. 2016

af

af

Lone Krøgh

d. 11. jan. 2016

En medrivende og hjertevarm dameroman, som læsere vil anbefale hinanden. Fin forside.

I 1929 bliver Niamh, en forældreløs irsk immigrantpige, sammen med andre fattige børn sat på et tog fra New York mod Midtvesten. Undervejs gør toget holdt, og børnene bliver afsat til de voksne, der vil have dem. Niamh ender i Minnesota, hvor hun i to plejefamilier bliver udsat for slid, kulde, sult og det, der er værre. Først i den tredje plejefamilie oplever hun familielignende forhold og vokser op under trygge kår. I Maine i 2011 bliver det 17-årige og utilpassede plejebarn Molly idømt samfundstjeneste hos en velhavende gammel dame på 91. Damen er Niamh og hedder nu Vivian, og hvor umage Vivian og Molly end synes at være, finder de ud af, at de har meget til fælles, og der opstår et fint og udviklende venskab mellem dem, hvor de fortæller om deres liv.

Slet og ret en dejlig roman om længsel, svigt og savn. Den er måske lidt kulørt, men man suser igennem den og er i dejligt selskab så længe, og i USA har den været et stort hit.

Hvis man kunne lide så forskellige romaner som Astrid & VeronikaHjemØenMig før dig, Hjem, Øen eller Mig før dig, vil "Pigen uden navn" helt sikkert også falde i god jordHvis man kunne lide så forskellige romaner som Astrid & Veronika, , Øen eller Mig før dig, vil "Pigen uden navn" helt sikkert også falde i god jordHvis man kunne lide så forskellige romaner som Astrid & Veronika, Hjem, eller Mig før dig, vil "Pigen uden navn" helt sikkert også falde i god jordHvis man kunne lide så forskellige romaner som Astrid & Veronika, Hjem, Øen eller , vil "Pigen uden navn" helt sikkert også falde i god jord.


litteratursiden.dk

d. 17. mar. 2016

af

af

Pia Bechmann

d. 17. mar. 2016

Barsk men helt vidunderlig skæbneroman fra slut-tyvernes USA om de forældreløse børn, der rejste tværs gennem landet i tog til en tilfældig og uvis fremtid. 17-årige Molly er plejebarn og af indiansk ...


Politiken

d. 31. jan. 2016

af

af

Alexander Vesterlund

d. 31. jan. 2016