Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Piger kan leve længe, måske for evigt


Beskrivelse


Mønstereleven Gro skal starte i gymnasiet, men hun har ikke lyst. Hun føler sig utilstrækkelig, selvom hun altid har været god til at gå i skole. Mødet med den mystiske Faxe forandrer på mere end én måde alt.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. apr. 2016

af

af

Marion Tirsgaard

d. 21. apr. 2016

Gro skal starte i gymnasiet, men hun har ikke lyst og føler sig utilstrækkelig. Mødet med den selvsikre Faxe forandrer alt og får store konsekvenser. Realistisk ungdomsbog om et venskabs destruktive kraft og en piges psykiske nedtur. Anbefales til piger fra 15 år og i undervisningssammenhæng.

Da mønstereleven, Gro, møder den selvsikre og mystiske Faxe, finder hun et sted at placere sin egen usikkerhed. Faxe lærer Gro at pjække fra skole, skide højt og helligt på lektier og gebærde sig med en vis ligegyldighed overfor omverdenen. Gro begynder langsomt at miste grebet om sig selv og den kontrol, som er altafgørende for hende. Tabet af kontrol får store konsekvenser for Gro, og hun indlægges på psykiatrisk afdeling. Iben Konradi Brodersen debuterer med denne roman.

Iben Konradi Brodersen skildrer litterært, nuanceret og realistisk et stærkt venskab med en destruerende kraft og en ung pige, der langsomt går i opløsning og mister det, der tidligere definerede hende. Det er ganske enkelt en lille perle med klassikerpotentiale.

Tematisk bevæger bogen sig i samme spor som fx Ina Munch Christensens NielsineEn som mig og En som mig, der begge skildrer unge pigers skrøbelige sindTematisk bevæger bogen sig i samme spor som fx Ina Munch Christensens Nielsine og , der begge skildrer unge pigers skrøbelige sind.


Jyllands-posten

d. 18. maj 2016

af

af

Tobias Skiveren

d. 18. maj 2016


Kristeligt dagblad

d. 12. maj 2016

af

af

Mai Misfeldt

d. 12. maj 2016


Information

d. 14. maj 2016

af

af

Lone Nikolajsen

d. 14. maj 2016


Standart

Årg. 30, nr. 4 (2016)

af

af

Tine Engel Mogensen

Årg. 30, nr. 4 (2016)