Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Pigerne mod drengene


Beskrivelse


Vitus har fået nok! Han vil have alle pigerne ud af skolen og bestikker alle drengene til at hjælpe sig. Men så får pigerne nok og udfordrer dem til den helt store dyst i skolegården.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. sep. 2019

af

af

Rikke Andersen

d. 27. sep. 2019

Piger er dumme, de fniser og de lugter af glimmer. Det synes Vitus i hvert fald. Han udtænker en snedig plan - alle piger skal ud af skolen! For 8-12-årige.

Bogen handler om Vitus, der har fået nok af skolens piger! De skal ud, og Vitus bestikker alle drengene til at hjælpe sig. Men så får pigerne nok, udtænker en vanvittig plan og udfordrer drengene til dyst. Taberne skal skifte til en skole to timer væk. Snart er der krig i skolegården.

Historien lægger ikke fingrene imellem. Der er udbrudt fjendskab mellem drengene og pigerne, og begge lejre er beredte på krig. Handlingen er simpel, men man bliver som læser draget videre ind i historien af farverige illustrationer og kække bemærkninger. Plottet er godt. Det forvirrer dog, at historien nogle gange springer i handlingen, og der er nærmest ikke nogen baggrundshistorie om hovedpersonerne og deres omgivelser. Forsiden er meget tiltrækkende og vil helt sikkert fange læseren. En hurtig læst bog med en stor overraskelse til slut.

Mærkeligt nok er der ikke mange andre bøger med samme tema. Men i Alle for én! er der også drama mellem pigerne og drengene på skolen.