Bøger / skønlitteratur til børn / eventyr

Pigernes store eventyrbog


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Else Lerche

2007

Eventyrbøgerne vil glæde børn fra 4 år og mange år frem. I titlerne indgår henholdsvis piger og drenge, men begge køn vil bestemt have glæde af begge bøger.

Alle eventyr er illustreret af Svend Otto S., og de har været trykt før, dels som monografier, dels i samlinger. Det er et udvalg af Grimms og H.C. Andersens eventyr. I pigernes er 7 af Grimm og 3 af H.C. Andersen, alle med kvindelige hovedpersoner. I drengenes er 5 af Grimm og 5 af H.C. Andersen, og de fleste har mandlige hovedpersoner. Bøgernes store formater giver et åbent, indbydende layout. Farverne er en smule klarere, end i nogle af de tidligere udgaver, og meget få illustrationer er beskåret en smule. Tre af H.C. Andersens eventyr har s/h illustration taget fra H.C. Andersen Eventyr, der udkom første gang i 1989, hertil er føjet et par små farveillustrationer. Svend Otto S.' illustrationer er velkendte. De har en flot udstråling og rammer altid eventyrets tone fornemt. Teksten er uændret og sat i en åben sats.

Eventyrene af Grimm findes som billedbøger, men også i bl.a. Grimms bedste eventyr 2. udg. 2007. Nogle af H.C. Andersens findes som billedbøger. Tager man H.C. Andersens bedste eventyr, 2005 og Børnenes H.C. Andersen 3.udg. 2007, findes de alle her. Ovennævnte udgaver er alle med Svend Otto S. som illustrator.

Det er to meget fine samlinger. Savner man nogle af eventyrene, er der mulighed for at få dem her. De er dog lidt tunge af sidde med, når man læser højt.


Standart

Årg. 22, nr. 2 (2008)

af

af

Marianne Eskebæk Larsen

Årg. 22, nr. 2 (2008)