Bøger / faglitteratur til børn

Pigesager : alt om pubertet og det at blive voksen


Beskrivelse


Guide til piger om pubertet og kroppens forandring. Om bl.a. menstruation, kropsbehåring, bryster, bh'er og drenge, samt hvordan man håndterer mobning.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. maj 2014

af

af

Stine Veisegaard

d. 2. maj 2014

Fin lille oplysende bog til piger, som er på vej ind i puberteten. Bogens lyserøde forside vil appellere til målgruppen. Kan selvlæses fra 10 år.

I et uformelt og humoristisk sprog, hvori der skrives til læseren i du-form, fortælles om de forandringer, som sker i puberteten hos piger. I små overskuelige afsnit veksler bogen mellem fakta om kroppens fysiologiske forandringer, til at give nærværende brugbare oplysninger om fx bh-størrelser, hårfjerningsmetoder og typer af menstruationsbind. Sex behandles kun overfladisk, men bogen behandler fint emner som den første forelskelse og følelser for drenge. Endvidere indeholder bogen afsnit om mobning, hvori der gives råd til pigerne om, hvordan problemet kan takles, hvis det foregår på internettet. Bogen fremtræder som en rigtig lyserød lækkerbisken til piger. Typografisk leges med bogstavernes form og størrelse, og hver enkel side er indrammet af fine blomsterborder. Til slut en ordliste og et afsnit med internetadresser til de piger, som gerne vil have flere oplysninger. Forfatteren er engelsk, og i Danmark har hun tidligere udgivet Hår - her, der og alle vegne, 2008, og Sådan overlever du puberteten, 2004.

Bogen ligner i format og form Pigesnak fra 2012 og Klar, parat, pubertet fra 2013.

Puberteten indtræder ofte tidligt, og derfor er det sympatisk med en bog, der på en ligefrem og uhøjtidelig måde forklarer, hvad der sker med krop og følelser i alderen 10 år og frem. Kan anbefales.Informationer og udgaver