Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Pigesommer


Beskrivelse


14-årige Polly, Jo og Ama har været veninder siden 3. klasse, men Amas karakterræs, Pollys modeldrømme og Jos hængen ud med de populære er ved at splitte dem. Sommerferien bringer problemer frem, der kræver et godt venskab. Er det der?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. juni 2010

af

af

Elin Søborg

d. 16. juni 2010

En velskrevet skildring af pigeliv til både de 12-16-årige piger, der dyrker seriekulturer og dem, der er til de mere realistiske scenarier.

Ann Brashares' nye roman bliver i miljøet fra hendes serie om Fire piger, et par jeans med de 3 14-årige veninder Polly, Jo og Ama fra den samme skole i Bethesda og erklærede fans af "søsterskabet". De er på vej til high school, og deres lange venskab har længe været truet af deres forskellige interesser og prioriteter. Men i denne sommer med alvorlige personlige problemer for dem alle indser de pludselig, at venskabet er så basalt, at det ikke må dø. Vi følger pigerne skiftevis i korte glimt, men kommer alligevel tæt ind på livet af både dem og deres miljø og lever med i deres problemer. Sproget er dagligdags og dog væsentligt i karakteriseringen af pigerne. Det fine tegnede omslag og små poetiske indslag viser venskabet som et piletræ.

Det vil være oplagt læsning både for dem, der lige har læst forfatterens første serie og for dem, der har nydt fx Gahrtons Rosa-serie. Også de, der går efter serier som Hannah Montana og Gossip girl, vil hænge på.

En rigtig velskrevet roman for et meget bredt pige-publikum.