Bøger / faglitteratur / øvelser

Pilates med effekt


Beskrivelse


Pilatasøvelserne fokuserer på optimal træning af muskulaturen, der støtter rygsøjlenm dvs. musklerne i maven og ryggen - og ydre som indre muskler.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Anne Grete Jacobsen

2008

For dem, der dyrker Pilates, og som gerne vil lidt mere, er her forslag til, hvordan man kan udvide Pilates-træningen med Effekt-træningen.

Flittige Birgitte Nymann er allerede ude med sin anden bog i 2008. Her kombinerer hun 2 træningsformer, som supplerer hinanden og som tilsammen giver træning af alle muskelgrupper. Pilates er en træningsform, som fokuserer på både de ydre og indre muskler i maven og ryggen, mens Effekt-træningen fokuserer på hele kroppen og på de daglige bevægelser og på at gøre hele kroppen stærkere. Pilates-øvelser udføres som regel liggende eller siddende, mens Effekt-øvelserne udføres stående. Øvelserne kan udføres overalt, og de eneste redskaber, som bruges her er et håndklæde og en måtte. Størstedelen af bogen består af en gennemgang i tekst og fotos af øvelser på fire forskellige sværhedsniveauer, desuden er her gennemgang af de grundlæggende stillinger og teknikker, opvarmningsøvelser og et træningsprogram, som går specielt på træning af ben, balder, mave og ryg.

Lige præcis litteratur, som består af en kombination af de 2 træningsformer, har vi ikke i forvejen, men mange bøger om Pilates og Effekt hvor for sig. Foruden Birgitte Nymann er der Lotte Pårup, som også er en flittig forfatter, når det drejer sig om denne form for træning.

En instruktiv bog, der er et udmærket supplement til hylden med bøger om træningsprogrammer.