Bøger / faglitteratur til børn / vejledninger

Pileflet til gavn og glæde : en begynderbog


Beskrivelse


Pilefletning af alt fra kurve, kræmmerhuse, foderhuse, japanske fade og kurve på træbunde til kurve med kvadrerede bunde.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. sep. 2001

af

af

Susanne Thøfner

d. 7. sep. 2001

Denne tiltalende bog giver den lettest tilgængelige vejledning i pileflet for begyndere, som jeg endnu er stødt på. En stor del af kurvene er flettet efter at stagerne er stukket gennem hullerne på et stykke pap, hvor kurvens bund er optegnet. Det holder styr på fletværket og gør, at børn fra ca. 10 år også ret let og hurtigt kan være med. Resultaterne bliver til hamsterhuler, hundekurve, grøntsagskurve m.m. Desuden viser bogen, hvordan man fletter med kvadratiske bunde og med træbunde, hvordan man fletter enkle fade med håndtag af naturgrene - og hvordan man forvandler juletræet til fuglehus eller kurv på stok. Forsiden viser 4 af bogens enkle modeller. Bogen er gennemillustreret med et utal af farvefotos samt farvelagte tuschtegninger, der uddyber detaljer, forklarer teknikker osv. Teksten er mundret, flydende og instruktiv, og modellerne er pæne og varierede, og forfatteren lægger stor vægt på, at de skal kunne bruges til noget. Der er efterhånden utallige bøger om pileflet, men her er tale om en virkelig god og inspirerende begynderbog til både børne- og voksenbiblioteket.


Bibliotekernes vurdering

d. 7. sep. 2001

af

af

Lene Nissen (skole)

d. 7. sep. 2001

Pilefletning er blevet populært, hvis man skal dømme efter det antal bøger, der er udgivet om emnet i de sidste par år. Men efter at have læst Pileflet til gavn og glæde kan jeg godt forstå det, man kan næsten ikke vente med at komme i gang. Der anbefales at begynde med en lille kurv, hvor de grundlæggende teknikker læres, og så er der ellers mange ideer, lige fra Barbiesofa til en kurv på stok til svampesamlere og hængende fuglehuse, flettet over brugte juletræer. Bogen har en udførlig beskrivelse af arbejdsgange og de forberedelser der skal til, for at arbejdet lykkes. Det er tydeligt, at forfatteren har prøvet at undervise i emnet, og der er flere gode ideer til, hvordan man klarer de problemer der kan opstå. Teksten er sat i spalter og med gode underoverskrifter. Der er indholdsfortegnelse og et godt register. Der er mange gode illustrationer, fotos af proces og produkter samt tydelige arbejdstegninger. Det er primært en bog beregnet til lærerforberedelse, men alligevel synes jeg, den skal have sin plads blandt de bøger eleverne låner, for har de først arbejdet med emnet, er jeg sikker på, at de finder bogen igen.