Bøger / faglitteratur / vejledninger

Pilehegn


Beskrivelse


Information om forskellige pilehegnstyper samt arbejdsvejledninger ledsaget af trin for trin-fotos til de forskellige hegn i både frisk og tør pil.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Knud Weile

2007

En bog for den øvede pilefletter med prima vejledning i fremstilling af større hegn og inventar til haven. Forfatterens pilehegn er flot håndværk, der ikke bare passer til stråtækte idyller men også kan bruges sammen med moderne arkitektur.

Efter en kort og koncentreret indledning om pilens kulturhistorie og pilefletterens materialer og værktøj instrueres der godt og grundigt i arbejdet med at fremstille større hegn af pil. Der flettes både med tør og levende pil og med forskellige flettegrundlag som fx træstolper, riohegn og metalrammer. Bogens hegn vises på store farvefotografier, og selve fremstillingsprocessen gennemgås detaljeret i en kompakt tekst med tilhørende billedserier. Det er flotte hegn, der præsenteres, og man imponeres over gode detaljer som anvendelsen af murpap ved jordoverfladen og den konsekvente brug af waterpas under flettearbejdet.

I forvejen er emnet ualmindelig godt dækket, og hegnsmodeller og flettemetoder kan uden problemer findes beskrevet. Bogen her udmærker sig på to områder. De viste modeller er meget fint tilpasset den omgivende arkitektur, og pilen i de levende hegn beskrives også som havevækst, så der lægges op til forberedende jordbehandling og rimelige lysforhold til de færdige hegn.

En meget flot og gennemarbejdet bog om større projekter med pileflet, med æstetisk og arkitektonisk velfungerende hegnstyper. Alt sammen præsenteret af en dygtig og erfaren håndværker, der med denne fine bog vil inspirere og igangsætte øvede og modige pileflettere.