Bøger / faglitteratur / bibliografier

Pilgrimsture i Danmark : vandreture på Hærvejen, Klosterruten med flere


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. apr. 2018

af

af

Jytte Bræmer

d. 11. apr. 2018

Inspirerende beskrivelser af vandreruter i Danmark. For alle, der holder af at vandre længere ture.

Det er blevet moderne at vandre. De berømte pilgrimsruter er efterhånden godt befolkede. Især danskere lidt op i årene holder af naturoplevelser til fods. Her er en beskrivelse af længere ruter i Danmark delt op på 117 etaper, der hver med en ihærdig indsats kan tilbagelægges på en dag. Ellers er der anvisninger til busruter og overnatningsmuligheder, der kan afkorte etapen. Det er Hærvejen og diverse klosterruter rundt i Danmark, der er fokus for ruterne, deraf bogens titel. Der er et dobbeltopslag for hver etape, hvor ruten er indtegnet på et kort, og hvor en faktaboks i punktform beskriver seværdigheder undervejs. Illustreret med farvefotos og afsluttet med stedregister.

Smuk og inspirerende bog, hvor det er billed- og kortdelen, der er bogens force. Beskrivelserne af ruternes forløb og seværdigheder er relativt korte. En bog, der vil have et stort publikum. Desværre nok lidt stor i formatet til at medbringe på turen, men kortene kan downloades via forlagets hjemmeside.

Bogen er i samme layout og udstyr som en del andre fra forlaget, fx Danmark dejligstCykelture i DanmarkVandreture i Danmark og Cykelture i Danmark. I samme "serie" findes også Vandreture i Danmark (Legind)Bogen er i samme layout og udstyr som en del andre fra forlaget, fx Danmark dejligst og . I samme "serie" findes også Vandreture i Danmark (Legind)Bogen er i samme layout og udstyr som en del andre fra forlaget, fx Danmark dejligst og Cykelture i Danmark. I samme "serie" findes også (Legind).