Bøger / faglitteratur til børn

Piloter


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. nov. 2019

af

af

Ingelise Blom Hansen

d. 7. nov. 2019

Her hører vi om, hvad en pilot laver før og under flyveturen. Hvis man vil være pilot, skal man selv betale for uddannelsen, og man må ikke være farveblind. Fra 9 år.

"Pilot" er en del af blå "Fagklub" fra Alinea. Her er fotos, billedtekst, brødtekst, ordforklaringer, indholdsfortegnelse og stikordsregister. Bogen henvender sig med spørgsmål og bemærkninger direkte til sine læsere. Man får viden om selve arbejdet som pilot, hvor man kan uddanne sig til pilot og om hvilke krav, der stilles. To kvindelige piloter fremhæves. Den ene er Amelia Earhart, der forsvandt med sin flyvemaskine i 1937. Den anden er Line Bonde, der er den første danske F-16-jagerpilot. Sammensatte navneord er delt med delestreg. Der kan hentes opgaver på seriens hjemmeside.

Mange drømmer om at blive pilot. Her kan man i børnehøjde hente de første informationer om, hvordan det foregår. Bogens flotte fotografier understøtter teksten fint. Bogen kan læses alene, men vil helt sikkert også blive genstand for samtaler, som fx: "Vidste du, at de to piloter aldrig får den samme mad?". Det virker godt, at bogen henvender sig direkte til læseren.

Man kan læse om Amelia EarhartPilot i billedbogen og mere om piloter i den lidt lettere PilotMan kan læse om Amelia Earhart i billedbogen Amelia Earhart og mere om piloter i den lidt lettere .