Bøger / faglitteratur til børn

Pingviner


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. feb. 2012

af

af

Poul Wibbert Esberg

d. 13. feb. 2012

De små fagbøger egner sig til faglig læsning, selvlæsning og små emneopgaver for børn på 8-9 år.

De to små fagbøger i serien Små fakta om hhv. aber og pingviner beskriver i brede træk livsvilkår, livscyklus, farer og forskning generelt, men da flere arter bruges som eksempler, får man også et indtryk af de ganske store variationer, der er tale om. Billedmaterialet er godt, det veksler mellem farvefotos og farvetegninger. Som alle andre bøger i serien er teksten verssat, sparsom, men alligevel med mange fakta, der er delestreger, store typer, en sammenfattende faktaside, en medialiste og et stikordsregister.

I 2010 udkom Troels Gollanders Pingviner i serien Første fakta. Den har et lixtal på 13, altså lidt lavere end den foreliggende med lix knap 17, og også med et lavere sideantal. Den beskrev kun tre arter, den foreliggende flere, men uden at gå op i, hvad det egentlig er for en art. Der udkommer underligt nok ikke så mange bøger om pingviner for målgruppen, men derimod rigtig mange bøger om aber. Den foreliggende har et lixtal på knap 15.

Gode fagbøger, som supplerer fint, men der er naturligvis også indholdsmæssige overlap. Ført og fremmest giver de en god introduktion til emnerne.