Bøger / faglitteratur til børn

Pingviner


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. maj 2018

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 17. maj 2018

Pingvinen er en fugl, men den er ikke helt ligesom alle andre fugle. Kom med ind i pingvinernes verden og bliv lidt klogere på pingvinerne i denne fagbog for børn mellem 7 og 9 år.

Bogen er bygget op over 6 opslag af to sider bestående af en grundtekst, et foto samt en faktaboks eller forklarende illustration. De seks opslag har fokus på pingvinen som fugl, pingvin-arters størrelser, kejserpingvinen, dværgpingvinen, levesteder samt formering. Bogen har let-tal 16, og på nettet kan der frit hentes opgaver til bogen til undervisningsbrug i indskolingen.

Det er en udmærket, letlæst fagbog, som giver en kort indføring med mange interessante fakta om en både spændende, nuttet og anderledes fugleart. Billederne er appellerende og inviterer til læsning.

Der findes meget få letlæste fagbøger om pingviner af nyere dato. Vil man læse mere, kan det være titler som fx PingvinerPingviner og Der findes meget få letlæste fagbøger om pingviner af nyere dato. Vil man læse mere, kan det være titler som fx og .