Bøger / faglitteratur til børn

Pingviner


Beskrivelse


Om pingviners udseende, levevis og levesteder.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. jan. 2016

af

af

Jeanette Pejtersen

d. 14. jan. 2016

Hvad gør en pingvin, hvis den skal skynde sig? Og hvordan udruger kejserpingvinen sine æg? Dette og meget mere kan du få svar på i denne fagbog om pingviner. Kan læses når man er 7-9 år.

Bogen fortæller generelt om pingviner som art og i to afsnit kan man læse om kejserpingvinen og om dværgpingvinen. Teksten er sat op i korte afsnit med hver sin overskrift. Der er ordforklaringer på hvert opslag og ordene her er trykt med fed skrift i teksten. Der er farvefotos på alle opslag. Desuden er der indholdsfortegnelse, ordliste og QR koder. Hvis man scanner koderne, kan man se små filmklip om pingviner og også få teksten læst op. På sidste side er der fire spørgsmål til teksten.

Rigtig fin fagbog for de yngste læsere. Der er rigtig mange gode oplysninger om pingviner og hvert opslag er meget overskueligt med tydelig afgrænsning mellem tekst, fotos og ordforklaringer. Det kan undre, at et ord som fjende er forklaret, men ikke sø-leopard i samme afsnit. Også ordet fugl er forklaret, men ikke svømmehud. Det er motiverende for læsningen, at der også er små filmklip, og at man kan få læst teksten højt, hvis man har mulighed for at scanne QR koderne.

Der findes en del fagbøger om pingviner, men ikke så mange til let-læsning. Til samme målgruppe findes PingvinerElefanter. I samme serie om dyr "Læs med lyd og film. Fakta A" findes fx ElefanterDer findes en del fagbøger om pingviner, men ikke så mange til let-læsning. Til samme målgruppe findes Pingviner. I samme serie om dyr "Læs med lyd og film. Fakta A" findes fx .