Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Pinligt! - fire gode julegerninger


Beskrivelse


Julehistorie i 4 kapitler (ét til hver adventssøndag) om Dittes lillesøster Christina, der går i 6. klasse. Det er hendes drøm at give en god jul til de fattige og ensomme. Men der er ikke megen hjælp at hente hos familien eller i skolen. Men Christina giver ikke op.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. sep. 2015

af

af

Stine Veisegaard

d. 9. sep. 2015

Christina går i 6. klasse. Hendes drøm er at give en god jul til alle fattige og ensomme. Men der er ikke meget hjælp at hente hos familien, og i skolen er der heller ikke støtte at få. Men Christina giver ikke sådan op. Sjov julehistorie i 4 kapitler - til hver søndag i advent. Fra 10 år.

Julen nærmer sig, og Christina har en mission med julen, nemlig at skabe juleglæde for de fattige og ensomme. For i virkeligheden handler julen vel om at gøre noget for andre? I fire kapitler følges Christina i hendes håbløse kamp for at få familie og venner med på ideen. Forfatteren har flere børnebogsudgivelser bag sig. Denne er en selvstændig bog i "Pinligt!-serien". Her er det Dittes lillesøster Christina, der er hovedpersonen. Du behøver ikke at have kendskab til de øvrige bøger i serien "Pinligt!-serien". Bogen er inddelt i fire kapitler, et til hver søndag i advent. Undervejs er der s/h tegninger. Illustrator er bl.a. kendt fra bøgerne om Tiberius Tudefjæs.

Bogen er tænkt som en højtlæsningsbog for hele familien, hvor der er et kapitel til hver advent. Men bogen er så godt skrevet, at jeg tvivler på, at alle kan vente til næste uge med at læse i den. Underholdende fortalt med godt flow i handlingen. God som højtlæsningsbog, men en sikker læser kan selvlæse den fra 10 år.

En anden rigtig god oplæsningsbog for familien til jul er Iqbal Farooq og julesvineriet.