Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Pinligt! - væddemålet


Beskrivelse


Ditte er vild med kæresten Alexander, men et væddemål på efterskolen og Dittes halvpinlige familie gør det ikke helt nemt. Og så er der alt det med "den første gang".

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. okt. 2008

af

af

Pia Boisen Michelsen

d. 1. okt. 2008

Fjerde bog i den humoristiske ungdomsserie Pinligt!, der kan læses fra ca. 12-13 år. Ditte er nu fyldt 15 år, og serien bevæger sig så småt ind i et univers for større teenagere.

Ditte er blevet kæreste med Alexander, og efterskole-slænget vædder om, hvor længe forholdet varer. For at gøre alting værre er Dittes og Alexanders forældre blevet gode venner. Nytårsaften bliver mere romantisk end planlagt, men den pinlige stemning reddes på tragikomisk vis af Dittes demente mormor. Skøn historie om kærester og "den første gang", samt alle de pinligheder forelskede unge må stå model til fra velmenende familier og venner. Handlingen - eller pinlighederne - bygges gradvist op, så man både smiler og krummer tæer i takt med, at Ditte skildrer sin kærlige kernefamilie i Hillerød på ægte teenagefacon. Sproget er flydende og veloplagt, og hvert kapitel starter med en kort brødtekst om de næste problemer i Dittes liv, så man hele tiden føres videre i historien.

Egner sig både til tøsebogspublikummet og til unge, der gerne vil læse en sjov historie, der ikke er alt for poppet. Ved udgivelsen af fjerde bind genudgives hele serien med nye tidssvarende forsider, der minder lidt om fx Fyre & flammer med pastelfarver og små tegninger.

Fjerde bog i humoristisk dansk ungdomsserie. Skøn historie om forelskelse og familieliv. Resten af serien genudgives med nye tidssvarende forsider.


BUM

Årg. 26 (2010)

af

af

Bent Andersen

Årg. 26 (2010)