Bøger / skønlitteratur til børn / sjove bøger

Pippi finder en spunk


Beskrivelse


Billedbog. Pippi har fundet på et nyt ord: Spunk. Tommy og Annika tager med hende ud i byen, for at finde ud af, hvad det mon betyder?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. sep. 2008

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 22. sep. 2008

Billedbogen henvender sig til børn fra 4 år, og kan fx læses lige efter Kender du Pippi Langstrømpe?.

Dette er en velfungerende og harmonisk billedbog, hvor Nymans tegninger er ny-farvelagte og tilpassede i størrelse. Billederne er dejlige og placeret rigtigt i forhold til teksten. Teksten fungerer via megen dialog, idet Pippi jo udspørger alle i den lille by om spunk. Det er en klassisk vrøvle og "sort snak" konstruktion, der fungerer og til sidst opløses i en lille sød pointe, der hylder fantasien. Læseren og lytterne bliver godt underholdt og måske lidt klogere på, hvad sprog kan bruges til. Sats er stor, god og tydelig for oplæser eller de børn fra 9 år der vil læse den selv. Smukt boghåndværk i "Pippi-gult", søde vignetter på permen og god bagsidetekst.

Denne billedbogsudgave er ny konstrueret af tredje kapitel fra Pippi Langstrømpe i Sydhavet, hvorfra teksten kommer, samt billederne fra den historie og 4 andre illustrerede bøger af Nyman fra 1946-1952 og en malebog fra 1989, men bearbejdningen er så gennemført, at det virker som om billederne er skabt til teksten. Bogen er skabt på samme måde som Pippi Langstrømpe på Kurrekurredut-øen. Det er dejligt at få en billedbogsudgave af et af de morsomste og klassiske kapitler fra de længere kapitelbøger.

En fin udgivelse der præsenterer en fin tekst og nyrestaurerede billeder på fortrinlig vis, således at yngre læsere nu kan "lære" hvad en spunk er, og også være med i denne del af Pippis dejlige univers.