Bøger / faglitteratur til børn / opskrifter

Pippi Langstrømpes kogebog : opskrifter fra Villa Villekulla og de syv have


Beskrivelse


Lav mad sammen med Pippi Langstrømpe. Skøn kogebog med 22 opskrifter. Kan bruges af børn fra 12 år - eller fra 6 år sammen med en voksen.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. nov. 2022

af

af

Lone Rahbek Christensen

d. 25. nov. 2022

Lav mad sammen med Pippi Langstrømpe. Skøn kogebog med 22 opskrifter. Kan bruges af børn fra 12 år - eller fra 6 år sammen med en voksen.

Kogebog med 22 opskrifter fra Villa Villekulla. Samlingen indeholder hovedretter, brød, kager og meget mere. Sidst i bogen kan man skrive sin egen opskrift på Spunk og tegne et billede af retten. Forfatter David Sundin har skrevet en korte introduktioner til hver opskrift, og i forordet opfordrer han til, at man selv eksperimenterer i køkkenet. Sundin har tidligere skrevet Bogen der ikke ville læsesBogen der virkelig ikke ville læses og Bogen der virkelig ikke ville læses Ind imellem opskrifterne er korte citater fra Pippi-bøgerne samt de originale illustrationer af Ingrid Vang NymanKogebog med 22 opskrifter fra Villa Villekulla. Samlingen indeholder hovedretter, brød, kager og meget mere. Sidst i bogen kan man skrive sin egen opskrift på Spunk og tegne et billede af retten. Forfatter David Sundin har skrevet en korte introduktioner til hver opskrift, og i forordet opfordrer han til, at man selv eksperimenterer i køkkenet. Sundin har tidligere skrevet Bogen der ikke ville læses og Ind imellem opskrifterne er korte citater fra Pippi-bøgerne samt de originale illustrationer af Ingrid Vang Nyman.

Det er en virkelig skøn, sjov og indbydende kogebog. Der er en fin blanding af meget enkle opskrifter som fx spejlæg samt sværere opskrifter som fx flæskepandekage og kødboller. Der er også udprægede Pippi-retter som fx Krummelurepiller, der laves af grønne ærter, som lægges ud i solen. Sundins tekster er virkelig fine og sjove. De er fulde af herlige Pippi-påhit og er meget tro mod Pippis univers. Der står bl.a. hvordan man vender pandekager i luften, og at pandekagerne bliver meget bedre på den måde. Og i opskriften på “Tyvenes natmad" står der, at man bare åbner køleskabet og råber: “Så er der natmad".

Af andre kogebøger med kendte børnebogsfigurer kan nævnes Kaj & Andreas kogebogLav mad med Rasmus KlumpAnders Ands kogebog, Lav mad med Rasmus Klump og Anders Ands kogebogAf andre kogebøger med kendte børnebogsfigurer kan nævnes Kaj & Andreas kogebog, og Anders Ands kogebogAf andre kogebøger med kendte børnebogsfigurer kan nævnes Kaj & Andreas kogebog, Lav mad med Rasmus Klump og .


litteratursiden.dk

d. 11. nov. 2022

af

af

Line Hoffgaard

d. 11. nov. 2022

Hvad kan en bomstærk pige med rødt hår mon lide at lave i et køkken? En virkelig sjov og hyggelig bog for alle Pippi-fans – både i køkkenet og som godnathistorie. Alle ved, at Pippi er god til alverde...