Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Pirat Bent og de magiske safirøjne


Beskrivelse


Brille Bent vil hellere være Pirat Bent. Han brækker derfor sine grimme, tykke briller, men hans far, som er pirat, vil ikke købe nye og smarte til ham. Bent må derfor med hjælp fra papegøjen, Sally Flammerøv, selv finde safirøjne på havets bund, hvor også de farlige piratfisk lever.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. feb. 2014

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 28. feb. 2014

Lille roman om Bent, der vil gennemgå en mandomsprøve for at blive "pirat" i et eventyrlignende samfund. Grovkornet og sjov historie for drenge mellem 9-11 år. Forside passer sammen med bagsidetekst til indhold.

Bent er en dreng på en 10 år, og han bor på øen Kukkeluk. Hans far og mor er pirater, og det vil Bent også gerne være, og han skal derfor bestå mandomsprøven. De andre kalder ham Brille Bent, og en dag bliver han træt af det og brækker sine briller med tykke glas. Bent kan derfor ikke se noget, men så møder han Sally Flammerøv, en papegøje, som hjælper ham. På havets bund finder Bent to safirøjne, som giver ham synet tilbage, men hans øjne bliver spist af piratfisk. Pirater jamrer ikke, synes Bent, så det bruger han ikke, selvom det gør ondt. Det er en grov humoristisk historie i et eventyrlignende univers. Der er et moderne frisprog i forhold til senere års slang og talemåder. Historien fortælles i 14 overskuelige kapitler. Bogen henvender sig især til drenge, der kan lide grov sort, stand-up lignende humor. Forfatter kendes fx for et par titler i gysergenren, senest i 2013; Se hvad jeg siger, hør hvad jeg gør.

Der er en grov humor i denne, som ligner den Oscar K bruger i fx Dingo. Forbudt for børn. Det er også en genre hybrid med referencer til eventyr og pirat historier.

En skæv historie om en dreng og selvrespekt. Bogen er ikke for alle, men nogen lånere i målgruppen vil givet more sig over denne grovkornede "sjove", genre "freestyler".