Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Pirater : mission 3


Beskrivelse


Agenten Scorpio skal befri nogle gidsler, der er fanget af bådpirater. Aktionen bliver vanskelig, for hvem er ven, og hvem er fjende?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. aug. 2012

af

af

Kirsten Thorning Thagaard

d. 24. aug. 2012

Tredje bog i letlæsningsserien Scorpio, som henvender sig til drenge fra 8 år (2. klasse) til frilæsning og læsetræning.

Denne gang er agenten Scorpio - som i virkeligheden er drengen Theo - på en hemmelig mission på et containerskib, som er blevet kapret af pirater. Scorpio skal bekæmpe piraterne, så han kan befri de tilfangetagne gidsler. Aktionen går ikke helt som Scorpio forventer, da han bliver i tvivl om, hvem der er gidsler, og hvem der er pirater. Selv om historien er fortalt enkelt og kortfattet, vil den sætte gang i fantasien hos målgruppen, som let kan forestille sig at være i Scorpios sted. - At være actionhelten Scorpio, som klarer alle situationer, selvom han skal kæmpe mod voksne mænd med AK-47, pistoler og bazookaer. Den indbydende forside giver et godt forhåndsindtryk af bogens indhold. De mange fortællende illustrationer støtter og udvider læsningen forbilledligt. Bogen kan læses uafhængigt af serien, fordi den giver en kort beskrivelse af Scorpios baggrund. Det bliver spændende at følge Scorpio i hans kommende missioner.

Bogen ligner de to første bøger i serien mht. action og layout. Så vidt jeg ved findes ingen andre bøger med samme emne til målgruppen.

Drenge i indskolingen vil elske denne letlæsningsbog om en dreng, der er helten i en sag om bådkapring, da den både er actionmættet og overkommelig. Handlingen vil uden tvivl sætte fantasien i gang hos læserne.