Bøger / skønlitteratur / roman

Pitcairn-øen


Beskrivelse


Om mytteristernes videre skæbne på Pitcairn-øen, hvor de slog sig ned efter mytteriet på orlogsskibet "Bounty" i 1789.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. jan. 2018

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 9. jan. 2018

Hvis du er til historiske eventyrskildringer og skumsprøjtende søfartsdrama er denne klassiker lige noget for dig! I dette tredje bind af trilogien om det berømte mytteri på HMS Bounty i 1789 følger vi mytteristernes videre skæbne på Pitcairn-øen.

Styrmanden og mytteristernes anfører Fletcher Christian bosætter sig sammen med 8 andre mytterister, seks indfødte mænd og 12 kvinder fra Tahiti på Pitcairn-øen i 1790. Her vil de skabe sig et lykkeligt samfund. Men allerede det første år af bosættelsen udvikler sig dramatisk. Der er rivaliseringer blandt kvinderne og grov behandling af de indfødte fra mytteristernes side. Andre krydderier i dramaet er alkohol, hævn, vold og grådighed. 10 år efter bosættelsen er 16 fra den oprindelige bosættelse døde, og tilbage er tilsyneladende kun en overlevende mytterist, John Adams, også kendt som Alexander Smith. Bogen er oprindelig fra 1934. Første bind i trilogien er Mytteri på Bounty.

Underholdende og stadig læseværdig klassiker trods det lidt stive gammeldags sprog og de mange maritime fagudtryk. Selvom du, som jeg, hverken er kaptajn eller letmatros, er de maritime udtryk netop med til at skabe autencitet i det klassiske søfartseventyr.

Leder du efter de historiske fakta er der fx fagbogen Mytteriet på BountyMister Christian, og Fletcher Christians historie fortælles i Mister ChristianLeder du efter de historiske fakta er der fx fagbogen Mytteriet på Bounty, og Fletcher Christians historie fortælles i .