Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Piv & Lucias lys


Beskrivelse


Piv og Sabine fejrer jul på en ødegård i Sverige. Da pigernes fædre i en snestorm vil skaffe benzin til husets generator og ikke vender tilbage, følger pigerne efter. Det er lige ved at gå galt i den mørke vinternat.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. sep. 2014

af

af

Torben Wilhelmsen

d. 30. sep. 2014

3. bog i pigeserien om kusinerne Piv og Sabine. Underholdning og spænding for de 9-11-årige.

3. bind i serien om kusinerne Piv og Sabine foregår på en ødegård i Sverige. Pigerne og deres forældre og søskende skal fejre jul sammen på ødegården. Da de er ankommet, hjælper en nabo dem med forskelligt, og han kan fortælle en uhyggelig historie om en forsvundet Lucia-brud, der spøger om natten og varsler død og ulykke. Under en storm drager pigernes fædre ud for at skaffe benzin til husets generator, og da de ikke kommer tilbage, tager pigerne midt om natten ud for at finde dem. Det er lige ved at gå galt i snestormen i de øde, mørke skove, men alt ender, bl.a. takket være Lucia-bruden, godt til slut. Som i tidligere bind er teksten dialogrig og velskrevet. Den er sat i en åben sats og er let at læse. Handlingen er, da der langt henne i bogen endelig kommer gang i dramatikken, elementært spændende, men historien er ikke nær så uhyggelig som den i forrige bind. Der er lagt op til en ny fjerde bog om pigerne, der også har deres egen hjemmeside: piv.dk.

Bøgerne om de to piger er beslægtede med Richardsons Klipklapper-klubben og lignende pige-serier som Wandahls Veninder for altid og Finderups bøger om pigen Emma. Krimielementet giver samtidig serien et tilsnit af moderne "De fem"-bøger.

Underholdende og moderat spændende let læst pigeserie for de 9-11-årige. Denne gang med et jule-tema. Appellerende omslag.Informationer og udgaver