Bøger / faglitteratur / kogebøger

Pizza & pasta : en grøn fusion mellem nordisk lethed og italiensk velsmag


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. nov. 2015

af

af

Conni Boll Christensen

d. 12. nov. 2015

Til alle der gerne vil spise pizza og pastaretter og samtidig skære voldsomt ned på indholdet af kulhydrater.

Kogebogens mission er at gøre det sundt at spise og nyde pizza og pastaretter. Mængden af kulhydrater formindskes ved at erstatte dem med fuldkorn, fordøjelsesrige kostfibre, vitaminer, mineraler, grønne proteiner og masser af krydderurter. Først præsenterer forfatteren sine fortrukne råvarer, køkkenredskaber og butikker. Dernæst følger opskrifterne. Alle på 4 sider fordelt på ingredienser, 2 helsides farvefotos og selve opskriften. Pastaretterne har det tilfælles af fuldkornspastaen suppleres med grønsagsstrimler fremstillet på en spiralizer. Pizzabundene er mere traditionelt lavet af finsigtet mel og fuldkornsmel. Tilbehøret er det sunde element. Rootza, meatza og beetza foreslås som alternative bunde. De er lavet af revet rodfrugter, hakket køb eller revet rødbeder. Der er ideer til fyld, som kan bruges både som pizza- eller sandwichfyld. Afslutningsvis er der et afsnit med lidt sødt. Med register.

Indbydende kogebog til fx lånere, der forsøger at følge en LCHF-kur, men som savner at spise pasta og pizza. Opskrifterne er lette at gå til, og jeg har med stor succes prøvet fire forskellige opskrifter.

Forfatteren har tidligere udgivet bl.a. Nul hvedeSupersund vegetarModerne italienske retter, Supersund vegetar og Moderne italienske retter. Disse bøger danner baggrund for denne udgivelseForfatteren har tidligere udgivet bl.a. Nul hvede, og Moderne italienske retter. Disse bøger danner baggrund for denne udgivelseForfatteren har tidligere udgivet bl.a. Nul hvede, Supersund vegetar og . Disse bøger danner baggrund for denne udgivelse.