Bøger / faglitteratur / opskrifter

Pizza


Beskrivelse


Introduktion til de grundregler der er en forudsætning for en vellykket pizza. Desuden præsenterer forfatteren traditionelle og helt nye opskrifter på pizza og forslag til tilbehør og desserter der passer til et pizza-måltid.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. okt. 2009

af

af

Lene Kristiansen

d. 21. okt. 2009

Der er ikke mange færdiglavede pizzaer (pizze på italiensk), der kan konkurrere med dem, man selv kan lave - og med Gorm Wiswehs bog er der både dækning for de traditionelle og dansk inspirerede.

GW har i mange år dækket en del af bornholmernes pizzabehov. Nu driver han Magstræde 16 i København, hvor en del af menuen består af pizzaer. Der er tanker bag alle variationer og fælles grundprincipper; enkelheden og det sprøde mod det bløde og smagsoplevelser der indeholder det sure, søde, salte, bitre, stærke, milde og umami. Pizzadejen er baseret på en surdej og italiensk 00mel, som giver et perfekt resultat. I fyldet går frisk mozzarella, en enkel tomatsauce, og også marcarpone igen mange steder, men der er også pizzaer hvor rødbede, rygeost, brisler eller tunge er en del af fyldet. Gennemgangen er pædagogisk og grundig. På de første 50 fortæller GW om sin baggrund, om de grundlæggende principper samt ingredienser, dernæst 24 traditionelle, innovative og avantgarde pizze, og sidst forslag til lækre antipasti og et par desserter. Handy i format og flot layoutet. Men hvorfor en traditionel og kedelig forside, når nu det er en bog, der både kan og vil mere?.

Blandt de få bøger, der primært omhandler pizza, er GW's bog i toppen, selvom ingen pizzafan bør snyde sig for den meget sanselige La pizza.

Lækker og meget anvendelig bog med garanti for succes, både med de traditionelle og mere eksperimenterende af slagsen. Handy format og flotte inspirerende billeder.