Bøger / faglitteratur

Placeboeffekten : helbred dig selv med sindets kraft


Beskrivelse


Personlig beretning om hvordan forfatteren (f. 1962) helbredte sin brækkede rygsøjle med intensiv meditation. Med eksempler fra forskning og virkelige begivenheder påvises desuden hvordan tanker og tro kan ændre kroppens fysiske tilstand.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. juni 2017

af

af

Christina Andersen

d. 29. juni 2017

Spændende indførsel i placeboeffekt via forskning og eksempler. For læsere, der gerne vil vide mere om hvordan krop (følelser) og hjerne (tanker) er afhængige af hinanden.

Som 23-årig helbreder forfatteren sin knuste rygsøjle vha. intensiv meditation. Via et væld af eksempler på selvhelbredelse og introduktion til forskning indenfor epigenetik, neurovidenskab, hjerneforskning, psykologi og hypnose viser forfatteren, at tanker og tro kan ændre kroppens fysiske tilstand. Dette kaldes placeboeffekten. Videnskabelige undersøgelser understøtter, at vores tanker og overbevisninger er mere afgørende end vores gener. Et positivt livssyn har større indflydelse på vores levetid end kost, motion og vægt. Sidste del af bogen indeholder en praktisk guide til, hvordan man bruger meditation til at ændre sin nuværende tilstand. Forfatteren er uddannet kiropraktor med overbygninger indenfor bl.a. neurologi.

Dybt interessant og øjenåbnende forklaring på det, der i andre sammenhænge kaldes visualisering - altså, at man ved tankens kraft får noget til at ske. Historierne om selvhelbredelser virker utrolige, men det ser ud til, at vi rummer evnerne til at helbrede os selv, ved at omprogrammere vores tankegang. Bogen er spækket med informationer og er ikke for læsere, der bare gerne vil have en vejledning til hvordan man så gør.

Mere om hjernens evne til at helbrede i Helbredelsens psykologi af videnskabsjournalist Jo Marchant.