Bøger / faglitteratur til børn

Planeten jorden


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. sep. 2009

af

af

Michael Olsen

d. 30. sep. 2009

Planeten Jorden er niende bind i serien Videnskabens univers. Den henvender sig til alle, der har lyst til at læse sig til viden om vores planets og livets opståen. Den kan bruges i opgavesammenhæng fra slutningen af folkeskolen og gymnasiet.

Planeten Jorden er gennemillustreret. Den giver en grundig og populærvidenskabelig redegørelse for Jordens tilblivelse, dens geologisk historie og mulige skæbne. Bogen er delt op i otte kapitler: Jorden i universet, Jordens dannelse, Jordens tidsaldre, Jordens indre, Jordens skorpe, Jordens overflade, Menneskets Jord og Jorden i fremtiden. Hvert opslag giver sig i kast med et delemne indenfor kapitlets emne, fx kan man i kapitlet om Jordens tidsaldre på et opslag læse om, hvad geologernes arbejde går ud på. Billederne i bogen er flotte og hjælper med til at forklare og uddybe det pågældende emne.

Planeten Jorden giver på en pædagogisk og populærvidenskabelig måde overblik over en lang række delemner omkring Jordens opbyggen, tilblivelse, beboere og videre skæbne. Der er kommet en del andre bøger om emnet indenfor de sidste par år, men de fleste af disse har en smallere tilgang til emnet.

Planeten Jorden er en flot og populærvidenskabelig bog, der kommer godt rundt om sit emne. Selvom den egentlig ligner en opslagsbog, så kan den både bruges til opgavebrug og lystlæsning.