Bøger / faglitteratur / øvelser

Plant power fitness


Beskrivelse


Spis plantebaseret kost og bliv sund, opnå vægttab og kom i topform - hvad enten man er motionist eller atlet. Indeholder en gennemgang af den plantebaserede kost, herunder hvad man skal spise samt viden om protein, kulhydrater og fedt. Dertil definitioner og baggrundsviden om det at leve vegansk.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. maj 2019

af

af

Anne Birgitte Langkilde Hundahl

d. 20. maj 2019

Spis plantebaseret kost og bliv sund, opnå vægttab og kom i topform - hvad enten du er almindelig motionist eller atlet. En bog der henvender sig til alle, der interesserer sig for at leve sundt, vegansk og klimavenligt.

Bogen fokuserer på, hvordan man kommer i form ved udelukkende at spise plantebaseret kost. Jo sundere og grønnere man spiser, jo lettere er det at komme i god form. Forfatteren er tidligere håndboldspiller og nu coach og træner. Han har selv skiftet den almindelige kost ud med plantebaseret kost og erfarede at han præsterede langt bedre. Bogen indeholder en gennemgang af den plantebaserede kost, herunder hvad man skal spise samt viden om protein, kulhydrater og fedt. Dertil definitioner og baggrundsviden om det at leve vegansk. Bogen giver desuden vejledning til, hvordan man kombinerer træning og kost på den optimale måde, ligesom læseren får tips til vægttab og træning. Bagerst dokumentation og kilderegister.

Plantebaseret kost vinder mere og mere frem både pga. klimadebatten og øget opmærksomhed på at leve sundt og klimavenligt. Bogen har særligt fokus på det at træne og samtidig leve af plantebaseret kost uden animalske fødevarer. Den er velskrevet og stoffet formidles på et niveau, hvor alle kan være med. Opbygning og layout er enkelt og overskueligt med få illustrationer.

Der findes en del bøger om plantebaseret kost og det vil være oplagt at supplere med Det plantebaserede basiskøkken, en kogebog med 117 basisopskrifter til det veganske køkken.