Bøger / faglitteratur / veganske kogebøger

Plantebaseret gourmet


Beskrivelse


Kokken Neel Engholm giver i denne veganske gourmetkogebog opskrifter på omkring 50 ekstravagante grønne retter som f.eks. raw portobellopaté, blå kartoffelsalat og triple chokoladekage.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. maj 2018

af

af

Michelé Askja K Hvarregaard

d. 2. maj 2018

Vegansk gourmetkogebog, der præsenterer både guf for mundtøjet - og øjet. For alle, der er interesserede i den grønne kogekunst.

I denne plantebaserede gourmetkogebog giver kokken Neel Engholm os både opskrifter og ideer til ekstravagante grønne retter, som alle er illustrerede med store farvefotos. Bogen rammer næsten 50 opskrifter, har forord og et afsnit om forfatteren selv.

Det veganske køkken er overordentlig populært og det, man troede var en modebølge, er nu en livsstil for mange - ikke mindst af miljøhensyn. De sidste år er der kommet mange "grønne" udgivelser. "Plantebaseret gourmet" skiller sig ud ved at tage fat i det sunde grønne som gourmetmad. Engholm har arbejdet i udlandet og er en af Danmarks bedste veganske kokke. Derfor er retterne lige så velsmagende, som bogen er velskrevet og lækker. Gourmetkogebogen er med sit moderne, nordiske og minimalistiske layout og lækre fotos et klokkeklart hit.

Er man interesseret i det grønne køkken, kan man fx kigge i madbloggeren Thomas Erex' Veganske livretterVeganske fristelserMeyers grøn mad for en grøn hverdagskost og i Veganske fristelser af Mia Sommer for grønne desserter. Er man ikke gået helt i "grønt" kan Meyers grøn mad være et fint bud - her findes der både retter for veganeren, vegetaren og den, der bare gerne vil spise lidt grønnereEr man interesseret i det grønne køkken, kan man fx kigge i madbloggeren Thomas Erex' Veganske livretter for en grøn hverdagskost og i af Mia Sommer for grønne desserter. Er man ikke gået helt i "grønt" kan Meyers grøn mad være et fint bud - her findes der både retter for veganeren, vegetaren og den, der bare gerne vil spise lidt grønnereEr man interesseret i det grønne køkken, kan man fx kigge i madbloggeren Thomas Erex' Veganske livretter for en grøn hverdagskost og i Veganske fristelser af Mia Sommer for grønne desserter. Er man ikke gået helt i "grønt" kan være et fint bud - her findes der både retter for veganeren, vegetaren og den, der bare gerne vil spise lidt grønnere.