Bøger / faglitteratur

Plantefarver


Beskrivelse


Introduktion til 32 planter som er gode til farvning og hvilke farver de giver garnet, samt hvornår på sæsonen planterne kan findes. Om arbejdsplads, vand og garntyper og om klargøring, bejdsning og farvning.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. juni 2017

af

af

Kirstine Louise Grøngaard

d. 27. juni 2017

Lær at farve garn med naturens planter ved hjælp af denne smukke guide. For alle som er interesseret i garn eller i at eksperimentere med naturmaterialer.

Først introduceres læseren til planter og farver og lærer hvilke planter man skal kigge efter, hvilken del af planten der skal bruges til farvning og hvornår på sæsonen planterne kan findes. Andet afsnit handler om arbejdsplads, vand og garntyper og det tredje om klargøring, bejdsning og farvning. Med 32 eksempler på planter som er gode til farvning og hvilken farver de giver garnet. Bogen er illustreret med farvefotos. Sofie Meedom har tidligere bl.a. udgivet Vendestrik i lange banerSweatshirts og SweatshirtsFørst introduceres læseren til planter og farver og lærer hvilke planter man skal kigge efter, hvilken del af planten der skal bruges til farvning og hvornår på sæsonen planterne kan findes. Andet afsnit handler om arbejdsplads, vand og garntyper og det tredje om klargøring, bejdsning og farvning. Med 32 eksempler på planter som er gode til farvning og hvilken farver de giver garnet. Bogen er illustreret med farvefotos. Sofie Meedom har tidligere bl.a. udgivet Vendestrik i lange baner og .

En utrolig smuk bog, med mange flotte farvefotos, som er indbydende at se og læse i. Kan både bruges som opslagsværk eller læses fra ende til anden.

I 2016 udkom En farverig verdenNy plantefarvningFarver af planter som både beskæftiger sig med det praktiske vedrørende plantefarvning og kulturhistorien bag. Ny plantefarvning er også en praktisk vejledning i plantefarvning, men kun et hæfte i sammenligning med den aktuelle bog. Klassikerne indenfor området er Esther Nielsens bøger, der dog er af ældre dato, fx Farver af planterI 2016 udkom En farverig verden som både beskæftiger sig med det praktiske vedrørende plantefarvning og kulturhistorien bag. er også en praktisk vejledning i plantefarvning, men kun et hæfte i sammenligning med den aktuelle bog. Klassikerne indenfor området er Esther Nielsens bøger, der dog er af ældre dato, fx Farver af planterI 2016 udkom En farverig verden som både beskæftiger sig med det praktiske vedrørende plantefarvning og kulturhistorien bag. Ny plantefarvning er også en praktisk vejledning i plantefarvning, men kun et hæfte i sammenligning med den aktuelle bog. Klassikerne indenfor området er Esther Nielsens bøger, der dog er af ældre dato, fx .