Bøger / faglitteratur / opskrifter

Plantemad : velsmagende vegansk hverdagsmad


Beskrivelse


89 nemme opskrifter baseret på grønsager, linser, bønner, frugt, nødder, korn og frø. Opskrifterne er inddelt efter årstider, for at kunne bruge de grønsager som er i sæson.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. jan. 2017

af

af

Lene Hedengran Rasmussen

d. 11. jan. 2017

En kogebog med velsmagende, vegansk hverdagsmad for alle, der gerne vil spise mere grønt.

Forfatteren er blogger og skribent - og så er hun grøntsagsentusiast. Hun spiser plantebaseret kost 99% af tiden og vil her i bogen dele sin passion for plantemad med andre. Bogen indledes med lidt om hendes egen overgang til plantebaseret kost, derefter følger hendes kostfilosofi samt godt at vide om plantebaseret kost. Der er noget om forfatterens køkken, grøntsager i sæson og lidt gode råd. Resten af bogen (ca. 200 sider) er en decideret kogebog - først med hurtige hverdags-vidundere som fx humus og dressing; resten er delt op i de fire årstider. Hver opskrift indledes med et par linjer om retten, der er opskriftsbeskrivelse, ingrediensliste samt opskriftsvejledning - og bogen er illustreret. Det er primært ingredienser, man kan finde i et supermarked. Bagest er to registre - et alfabetisk og et med måltidstyper.

Det er en inspirerende veganerkogebog, hvor der lægges vægt på at alle kan være med; fx skal man ikke i diverse specialforretninger for at finde ingredienserne, men kan nøjes med at handle i supermarkedet. Og så er det lidt hyggeligt med de små historier og andet, der indleder retterne.

Veganerkogebøger er in - de nyeste er: Go' & nem veganermadVegansk for alle samt Vegansk for alle. Dennes force er primært tilgangen til opskrifterne - at ingredienserne kan fås i supermarkedetVeganerkogebøger er in - de nyeste er: Go' & nem veganermad samt . Dennes force er primært tilgangen til opskrifterne - at ingredienserne kan fås i supermarkedet.