Bøger / faglitteratur / vegetariske kogebøger

Plenty


Beskrivelse


Samling af vegetariske retter der byder på 120 originale opskrifter. Bogen er inddelt i kapitler om bl.a. auberginer, kål, ris og korn, bælgfrugter, rodfrugter, courgetter og græskar, svampe og tomater.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. okt. 2013

af

af

Henriette Elkjær Smedebøl

d. 31. okt. 2013

Bogen beskriver målgruppen som både vegetarer og kødspisere der søger ny inspiration til tilbehør, og den vil fungere godt som begge dele, da Ottolenghi ikke selv er vegetar og til flere retter anviser, hvilket kød der vil passe til. Nogle opskrifter har mange trin, og man skal have mod på at finde specielle ingredienser til nogle retter, men opskrifterne er meget udførligt skrevet, og bogen kan derfor bruges af alle med gåpåmod. Stilrent men også ret diskret ydre, så bogen bør formidles aktivt.

Forfatteren er opvokset i Israel men ejer nu en berømt restaurant i London - nogle vil måske kende navnet derfra. Bogen bygger på en vegetarisk klumme, YO har skrevet til avisen The Guardian, men der er også tilføjet nye opskrifter. Kapitlerne er inddelt efter hovedingrediens, velkendt fra andre kogebøger. I slutningen et omfattende register. Indeholder lækre billeder, men ikke på hvert opslag som ellers har vundet stort indpas, og da opskrifterne er så grundigt beskrevne som de er, er den meget teksttung. Den er altså for de seriøse køkkenskrivere og ikke til dem der ønsker en coffee-table bog. Indeholder velkendte retter som vandmelon med feta, men også nye og meget inspirerende retter.

Plenty er Ottolenghis første bog på dansk. På engelsk findes også "Ottolenghi : the cookbook" og "Jerusalem".

Lækker bog til alle der interesserer sig for at spise grønt. Anbefales til biblioteker der mangler vegetariske kogebøger eller forventer større efterspørgsel efter nytår.


Træn

Nr. 6 (2014)

af

Nr. 6 (2014)