Bøger / skønlitteratur til børn / pegebøger

Plet tæller til ti


Beskrivelse


Billedbog. Plet er med sin far på bondegården, og Plet tæller dyrene, bl.a. musene bag sækken og fårene på marken.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. jan. 2013

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 10. jan. 2013

To billedbøger med løft- og kig-flapper om den populære gule hundehvalp, som i de øvrige bind i serien, med kraftige papsider og flapper i karton, er for børn mellem 1 og 3 år. En populær figur og serie, som mange børn kender og holder af.

Den ene af de to historier er ikke ny på dansk, idet Plet tæller til ti har været fortalt før med titlen Hvor mange er der, Plet?, 2000. I forhold til den tidligere udgave, er der her anvendt et lidt mere robust pap-materiale og bogen er i lidt mindre format. Formatet på bøgerne er 15,5 x 16 cm. Forsidernes baggrundsfarve er heller ikke længere hvid. Der er lidt mere knald på den henholdsvis lilla og blå farve, der nu anvendes på forsiderne. Baggrundsfarven i opslagene er stadig hvid. I Plet tæller til ti er Plet med sin far på bondegården og tæller dyrene, bl.a. musene bag sækken og fårene på marken. I Plet i cirkus leder Plet efter sin bold blandt fx klovne, heste og søløver i det store fine cirkus. Det er stadig nogle rare og joviale små forløb, der fortælles om hundehvalpen, Plet. Mange børn i målgruppen holder af bøgerne. Omslag passer til indhold.

Vi har flere løft- og kig-bøger med flapper for målgruppen efterhånden, men flapperne i bøgerne er måske ikke det mest holdbare, så de slides nok også lidt hurtigere. Disse to titler er charmerende og populære.

To vellykkede pegebøger, den ene i en ny opdateret udgave, med den populære hundehvalp. De kan fint supplere vore samlinger med løft- og kig- billedbøger.