Bøger / skønlitteratur / roman

Plet


Beskrivelse


Jegpersonen, der er journalist, fortæller gennem erindring og drømme om møder med tilfældige mennesker i flere lande. Det ofte omvendte blik på verden bliver indirekte en kritisk kommentar til verdens tilstand.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. apr. 2014

af

af

Anny Skov Madsen

d. 23. apr. 2014

Den lille bog består af mere eller mindre sammenhængende tekststykker, der bedst egner sig til læsning i små bidder ligesom essays eller lyrik. Den er for læsere af ny dansk litteratur, hvor der også er et budskab.

Dværgkaninen Plet hoppede en juleaften ind under sofaen og bed ledningen over. Fjernsynet slukkede, og Plet overlevede med brændte knurhår. Som Plet hopper jegpersonen, der er journalist, rundt i verden, i Paris, i Aarhus, i København, gennem fortid, nutid eller fremtid, idet der også er drømme- eller mareridtsagtige scenarier, der tenderer det surrealistiske. Der er egne oplevelser, men også møder med tilfældige andre mennesker eller begivenheder, der driver teksterne. Fx er Ungdomshuset på Jagtvejen omtalt og sagen om de irakiske flygtninges tilflugt i Brorsonskirken. Også billeder af naturens tilstand, hvor klimakatastrofer lurer, er et tilbagevendende tema. Gerd Laugesen er journalist og billedkunstner og har tidligere skrevet roste bøger, bl.a. Møder, 2009 og Hjemsted, 2011.

Kasper Colling Nielsen og Charlotte Weitzes romaner er mere episke, men indeholder lignende tematikker.

De billedrige, fragmenterede tekster om kultur og natur, personlige erindringer og møder med forskellige mennesker giver associationer til billedkunstner Merete Barkers værker. Iagttagende og fabulerende, slentrende, humoristisk og let, men alligevel med et ofte omvendt blik på verden som en Alice i Alice i Eventyrland, bliver det hele til en kritisk kommentar om verdens tilstand.


litteratursiden.dk

d. 15. aug. 2014

af

af

Maria Björnsdóttir

d. 15. aug. 2014

Plet er en beskeden lille lyseblå bog, der gemmer et stort indre. Lad dig ikke narre af de få sider og det lille format: Det er ikke en hurtigt læst bog. Titlen kommer af barndomskæledyret, kaninen P...


Jyllands-posten

d. 21. maj 2014

af

af

Katrine Sommer Boysen

d. 21. maj 2014


Weekendavisen

d. 1. aug. 2014

af

af

Kristian Ditlev Jensen

d. 1. aug. 2014


Standart

Årg. 28, nr. 3 (2014)

af

af

Steen Klitgård Povlsen

Årg. 28, nr. 3 (2014)


Information

d. 9. maj 2014

af

af

Kamilla Löfström

d. 9. maj 2014Informationer og udgaver