Bøger / faglitteratur / opskrifter

Plus 40 minus 10 : spis dig fra ekstra kilo, træthed og slap hud


Beskrivelse


En kur, der hjælper en med at tabe sig, forbedre sin søvn og smører sine led. Med opskrifter, et tarmboost som hjælper på oppustethed og uregelmæssig afføring, et træningsboost-program, som styrker krop og led, samt et mentalboost for tålmodighed og motivation.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. jan. 2020

af

af

Lene Hedengran Rasmussen

d. 3. jan. 2020

Til alle over 40 år, der gerne vil have inspiration til at leve sundere, blive slankere og stærkere.

Bogen er i tre dele. Del 1 er den fysiologiske, del 2 er muskelboost og forbrændingsboost og del 3 består af 50 opskrifter. Helt indledningsvis kan man tage en test i form af et reality-tjek. Første del handler om de ting, der sker i kroppen, når den bliver ældre, og om hvad vi kan gøre for at hjælpe med at holde kroppen i bedre form og blive stærkere - som fx træning. I anden del er træningsdelen delt op i muskelboost og forbrændingsboost. Her er ugeplaner og boost-kure - samt noget om det mentale boost. I tredje del gives opskrifter på morgenmad, frokost, forretter, aftenretter og "mini-nydelser", der er den "syndige" del. Opskrifterne er til 1, 2 eller 4 portioner, og det angives hvor meget man skal spise.

Det er faktisk ret skræmmende læsning. Fra 30-års alderen går det bare ned ad bakke med kroppen - i hvert fald ifølge bogen. Her er mange brugbare informationer om, hvad man kan gøre for at forhindre eller udsætte forfaldet, og det er formidlet på en rigtig god og letlæselig måde. Jeg synes indholdsfortegnelsen er svær at læse pga. valg af teksttype - og der er ikke noget register. Forsiden signalerer at bogen er henvendt til kvinder, men den kan også, for størstedelens vedkommende, bruges af mænd.

Nyere bøger med samme tema er fx Lev dig yngre10 tips og 10 tipsNyere bøger med samme tema er fx Lev dig yngre og .