Bøger / skønlitteratur / roman

Pøj pøj Polonius


Beskrivelse


Krimi. Da skuespilleren Harald Hambild bliver fundet myrdet med en papirkniv, bliver afbudsskuespilleren Jerry Larsen tilbudt rollen som Polonius i forestillingen Hamlet. Alle på teatret er under mistanke, og det bliver hurtigt klart, at morderen skal findes blandt teatrets ansatte.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. okt. 2015

af

af

Marion Tirsgaard

d. 5. okt. 2015

Skuespilleren Harald Hambild bliver fundet myrdet med en papirkniv, og afbudsskuespilleren Jerry Larsen bliver tilbudt rollen som Polonius i forestillingen Hamlet. Alle på teatret er under mistanke, og det bliver klart, at morderen skal findes blandt teatrets ansatte. Til læsere af satiriske "who done it" krimier.

Da Jerry Larsen modtager et brev med 3 ledetråde fra den myrdede Harald Hambild, begynder han mod sin vilje at lege detektiv. Jerry finder hurtigt ud af, at Harald kynisk afpressede de ansatte på teatret, og mens han forsøger at holde politimanden Kurt Kværnholm 5 skridt fra livet, prøver han, sammen med kæresten Winnie og lidt eddike, at finde morderen. Hans Kragh-Jacobsen er dramatiker, billedkunstner og instruktør. Dette er hans 4. roman, senest udkom Tigerbalsam.

Det er en veloplagt satirisk "who done it" krimi, der udspiller sig i et farverigt teatermiljø i København. Skrivestilen emmer af humoristisk overskud, og persongalleriet er levende og tilpas excentrisk. Plottet er gammeldags på den gode måde, og selvom det bliver lidt udvandet til sidst, er det en vellykket krimi, der bringer et frisk pust ind i genren.

Minder i genre og plot om Ngaio Marshs og Agatha Christies klassiske kriminalromaner, dog tilført mere kolorit og humor. Kan i humoren minde om Ane Riels Slagteren i Liseleje uden dog at have samme morbiditet over sig.


Jyllands-posten

d. 2. nov. 2015

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 2. nov. 2015


Politiken

d. 1. nov. 2015

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 1. nov. 2015