Bøger / faglitteratur / kogebøger

Pølsemad


Beskrivelse


Kogebog hvor alle retter er med pølser tilberedt på forskellige måder. Forfatteren opfordre til en mere alsidig og raffineret omgang med pølser, men forbigår ikke de traditionelle retter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. nov. 2009

af

af

Camilla Sejerøe

d. 17. nov. 2009

Bogen til pølseentutiasten, der har brug for nye måder at anvende pølsen på i madlavning.

Claes Benthien er cand.mag. i historie og kommunikation. Han har skrevet flere bøger om mad, bl.a. Dåsekogebogen og Tarteletter. Han skriver journalistisk og kort om hver enkelt ret, og medtager også klassikere som "svensk pølseret" og "medisterpølsemad". Bogen rummer også opskrifter på tilbehør til pølse, det være sig pølsebrød, ketchup eller "bostongurka", en slags svensk agurkesalat. Desuden er der en kort indledning med pølsens historie, og der krydres undervejs med pølse-citater. Der er dog kun én opskrift på hjemmelavet pølse, hvilket kan undre lidt - på det anden side er det jo rigtigt, hvad forfatteren skriver: det at lave pølser er et håndværk, det tager år at lære. Det er altså ikke en bog om, hvordan man laver pølse, men om hvordan man tilbereder pølse.

Der er ikke andre bøger på dansk kun om pølser. Pølse indgår i mange andre kogebøger, men det er første gang, den får sin egen.

En appetitlig fremstilling af vores allesammens pølse, med enkelte rigtig gode opskrifter og en hel del kuriositeter.