Bøger / skønlitteratur til børn / roman


Beskrivelse


Lasse elsker at være på nettet, han lokker Tom med til at spille poker. De logger på med Tom fars Dankort. Det giver både gevinst og problemer. Da Mie har behov for vennernes støtte, tænker Lasse mest på pokergevinsten.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. juni 2010

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 22. juni 2010

Dansklærerforeningen har udgivet en ny serie Teenz, der består af letlæselige frilæsningsbøger til elever fra 6. klasse samt læsesvage.

To forfattere, der begge har gået på forfatterskolen i samarbejde med en kunstner fra Designskolen Kolding har sammen begået en veldrejet og realistisk lille serie. Læserne kan spejle sig i de 5 unge hovedpersoner, der optræder i alle bøger. Fyr den af har Tom som hovedperson. Han bor alene med far, der er musiker. Lea og Mie har tilmeldt Tom en audition på en teater- og musikrolle. Han tager derhen, men bliver ikke optaget. På dybt vand drejer sig om Lea, der er konkurrencesvømmer. Hun bliver taget af weekendens hold, og de andre 4 venner forsøger at drikke konkurrenten Rosa fuld. I Poker forsøger Lasse at lokke Tom til at spille poker på nettet. Men de mangler et betalingskort. De bruger farens Dankort. Det giver både gevinst og problemer. Bøgerne har et spændende nutidigt layout, der vil appellere til læserne. Teksten er sat i overskuelige afsnit. Forrest i alle bøger er et portræt af de fem personer. Der er anvendt en lækker kraftig papirkvalitet.

Man har anvendt et koncept, hvor fem forskellige typer er tætte venner. Kompositionen kendes fra serierne De syv nøgler og Piger i jeans. Handling og temaer er relevante for unge i dag.

En veldrejet serie, der tegner til at blive populær. Teksterne er nutidige og beskriver 5 forskellige identiteter, læserne kan spejle sig i. Og læsere - dem vil der være mange af.


Børn & bøger

Årg. 63, nr. 6 (2010)

af

af

Torben Ringbro

Årg. 63, nr. 6 (2010)