Bøger / skønlitteratur til børn / rim

Pokker ta' den rådne kat


Beskrivelse


Billedbog med rimet tekst. En mørk og stormfuld nat får gamle Oluf Jensen besøg af en stakkels hjemløs kat, men det viser sig hurtigt at katten måske ikke er så stakkels endda, og så må Oluf Jensen udtænke de vildeste planer for at slippe af med katten igen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. feb. 2014

af

af

Jeanette Thisted Villadsen

d. 17. feb. 2014

Herlig politisk ukorrekt billedbog, som henvender sig til den lidt ældre målgruppe indenfor billedbøger, da den kræver, at tilhørerne kan forstå en vis form for ironi. Forsidebilledet med den tykke selvtilfredse kat sælger bogen fint og bagsideteksten slår bogens tone an.

Forfatter og illustrator er begge velkendte i børnebogsregi. Herværende bog tager udgangspunkt i en over 100 år gammel amerikansk folkevise. Den gamle Oluf Jensen får en mørk og stormfuld nat besøg af en stakkels hjemløs kat, men det viser sig hurtigt, at katten er et diktatorisk og utaknemmelig bæst. Herefter fortælles om det ene mere makabre forsøg på at slippe af med katten igen efter det andet. Hr. Jensen forsøger både at få katten skudt og halshugget, men som alle ved har katte jo ni liv -. Teksten er fortalt på vers, og det fungerer rigtig fint til oplæsning. Den groteske handling leder tankerne hen på tegnefilmenes univers, og Ranheimsæters humoristiske illustrationer er med til at understrege denne stemning.

Umiddelbart kommer jeg til at tænke på andre titler af Jon Ranheimsæter fx Lars og Lone alene hjemme, der også er en total amoralsk billedbog fyldt med grove løjer eller Adam Manbachs Sov nu, for satan, selvom denne jo nok mest henvender sig til de voksne.

Herlig politisk ukorrekt billedbog men abolut ikke for sarte sjæle.