Bøger / faglitteratur

Polarhåndbogen : en guide til natur, plante- og dyreliv i polarområderne


Beskrivelse


Håndbog til polare krydstogter, især Grønland, Antarktis og Svalbard. Giver bredt overblik over en lang række emner om de polare egne, bl.a. information om historiske og politiske forhold, geografi, klima økosystemer og planteliv, samt ikke mindst om det unikke dyreliv, der kan opleves nær polerne.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. mar. 2018

af

af

Michelé Askja K Hvarregaard

d. 28. mar. 2018

Håndbogen til polare krydstogter. For alle der interesserer sig for rejser og natur - især Grønland, Antarktis og Svalbard.

"Polarhåndbogen" er en introduktion til polare områders natur og økologiske forhold. Siderne er illustreret med kort, skemaer og fotos til understøttelse af teksten. I bogen findes afsnit om det polare klima og havstrømme, polernes dyreliv og polarturisme. Med forord og index.

Krydstogter i de polare områder er for tiden yderst populære. "Polarhåndbogen" er derfor en kærkommen og aktuel bog, der både placerer sig indenfor rejsehåndbogsgenren, men også fungerer som en guide til natur, plante- og dyrelivet i polarområderne. Bogen må ikke ses som vejen til et dybdegående studie i polarområderne. Den tager derimod fat på få, men relevante emner, som fungerer som en introduktion for læseren. Bogen er velskrevet og ydermere i god størrelse til at tage med på rejsen. Bogen er den første af sin slags i nogle år og skrevet af biolog og stifter af rejseorganisationen Albatros Travel A/S, Søren Rasmussen (under medvirken af biologen Jesper Horsted) - som gennem 30 år selv har været ekspeditionsleder på krydstogtsskibe til Arktis.

Anden relevant litteratur om polerne kunne fx være PolerneNatur og dyreliv i polarområderneStore rejser - til polerne og Natur og dyreliv i polarområderne. Om ekspeditioner og rejser til polerne (helt fra år 1500 op til nutiden) findes Store rejser - til polerneAnden relevant litteratur om polerne kunne fx være Polerne og . Om ekspeditioner og rejser til polerne (helt fra år 1500 op til nutiden) findes Store rejser - til polerneAnden relevant litteratur om polerne kunne fx være Polerne og Natur og dyreliv i polarområderne. Om ekspeditioner og rejser til polerne (helt fra år 1500 op til nutiden) findes .


Geografisk orientering

Årg. 49, nr. 3 (2019)

af

af

Nikka Sandvad

Årg. 49, nr. 3 (2019)