Bøger / faglitteratur til børn / biografier

Polarhippie : eventyreren Peter Freuchen - de unge år


Beskrivelse


Om polarforskeren Peter Freuchen (1886-1957) der i 1906 drager på ekspedition med Mylius Erichsen til Nordøstgrønland og siden deltager i flere ekspeditioner i Grønland.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. mar. 2017

af

af

Stine Bille

d. 6. mar. 2017

Tag med polarhippien Peter Freuchen på eventyr. Den store mand med det kraftige skæg, elskede at være ude i naturen og opsøge eventyr. Da han første gang hørte om polarekspeditioner, vidste han, hvad han skulle bruge sit liv på. For 8-11-årige.

"Polarhippie" er en del af serien "ABCs lette fagbøger". Peter Freuchen vil i sine unge år meget gerne deltage i polarekspeditioner. Da han hører, at Mylius-Erichsen er ved at planlægge en ny tur til ukendte områder i Nordøst Grønland, ansøger han om at komme med. Han er heldig og får job som fyrbøder på skibet derop. Denne tur bliver startskuddet til mange flere ture til Grønland. Peter deltager i flere Thule-ekspeditioner over indlandsisen i løbet af de næste ca. 18 år. Læs hvordan det lykkes ham at overleve en kraftig snestorm, minus 50 graders kulde og en væltet hundeslæde ovenpå ham. Bagerst i bogen er der en tidstavle. Bogen har lix 21.

En meget velskrevet bog, hvor den gode historie om eventyreren bliver levende. Fortællingen er holdt i et let sprog, med korte sætninger, uden flere svære ord end nødvendigt. Illustrationerne er farvelagte tegninger, der gør bogen meget imødekommende og understøtter historien rigtig godt.

Der findes flere bøger i denne serie om polarekspeditioner fx Store slæderejserKurs mod Nordpolen eller Kurs mod Nordpolen. Der findes ikke andre letlæsningsbøger om Peter FreuchenDer findes flere bøger i denne serie om polarekspeditioner fx Store slæderejser eller . Der findes ikke andre letlæsningsbøger om Peter Freuchen.