Bøger / skønlitteratur / roman

Politi


Beskrivelse


I Oslo findes den ene betjent efter den anden dræbt på gerningssteder for uopklarede drab, alt imens ondskaben rykker nærmere på politiet, hvis bedste mand, vicekommissær Harry Hole, er ude af spillet.

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. maj 2013

af

af

Lone Krøgh

d. 22. maj 2013

Tiende og definitivt sidste bind i den i særklasse gode krimiserie om norske Harry Hole og kolleger. For sidste gang er Jo Nesbøs mange trofaste læsere garanteret fornøjelsen af for lidt nattesøvn og forsømte gøremål, fordi man igen og igen er nødt til lige at snuppe endnu et kapitel.

Åh, hvad kan man skrive om denne fantastisk gode krimi uden at røbe for meget af det sindrige plot og af den gennemført virtuose komposition? Vitterligt ikke ret meget. Netop kompositionen slår benene væk under læseren, som i den grad bliver ført ad de mest skrækkelige vildveje i denne krimi, hvor den grusomme handling, den melankolske grundstemning og de indlevede personskildringer går hånd i hånd med et flot sprog. Handlingen i kort form: I Oslo findes adskillige politifolk dræbt på spektakulær vis, og politiets stærkeste kort, den karismatiske og asociale vicekommissær Harry Hole, er ude af spillet, samtidig med at ondskaben kommer alt for tæt på.

Jo Nesbø (f. 1960) er velskrivende og stemningsskabende som få, og hans serie om Harry Hole har for længst placeret sig højt på alle tiders krimihitliste. Politi er en flot afslutning på en flot serie, og i mangel af bedre kan man næsten blive fristet til at læse hele serien på ny for igen at lade sig indfange i det særlige univers og lade sig betage og charmere af den sammensatte og uortodokse Harry Hole.

Flot, flot krimi, som afslutter en fantastisk god serie. Uomgængelig for alle krimilæsere på alle biblioteker i det ganske land.


litteratursiden.dk

d. 11. juni 2013

af

af

Arne Larsen

d. 11. juni 2013

Harry Hole blev skudt i ’Genfærd’, og det helt afgørende spørgsmål i dette 10. bind er naturligvis, om han overhovedet er med? Jo Nesbø leverer igen en fantastisk krimi. Tre politimænd findes dræbt på...


Litteratursiden.dk [online]

d. 12. juni 2013

af

af

Jan Findal

d. 12. juni 2013


Jyllands-posten

d. 9. juni 2013

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 9. juni 2013


Politiken

d. 10. juni 2013

af

af

Bo Tao Michaelis

d. 10. juni 2013


Weekendavisen

d. 5. juli 2013

af

af

Katinka Bruhn

d. 5. juli 2013


Kristeligt dagblad

d. 10. juni 2013

af

af

Mie Petersen

d. 10. juni 2013


Børsen

d. 14. juni 2013

af

af

Jonas Hindsholm Bentzen

d. 14. juni 2013