Bøger / faglitteratur til børn

Politi


Beskrivelse


Politiet har mange opgaver. De skal sørge for, at vi ikke bryder loven - men også beskytte os ved at skabe sikkerhed, fred og orden. Læs om politiets arbejde, politi-skolen, våben, hunde og politiet i gamle dage.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. juli 2012

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 20. juli 2012

Bogen indgår i serien De små fagbøger, der henvender sig til alle fra 9 år/ 3. klasse. Emnet er meget populært - specielt blandt målgruppens drengelæsere. Til frilæsning, læsetræning samt til skriftlige opgaver.

Bogens forside viser to motorcykelbetjente. Teksten er læsevenligt sat i spalter på alle opslag, og understøttende fotos udvider teksten. Indholdet er bredt og nuanceret, og forfatteren kommer vidt omkring. Der er anvendt mange fagudtryk, derfor er teksten ikke helt let at læse og forstå. På trods af det, bliver læseren oplyst og får et indgående indblik i alle områdets facetter - hvorfor et politi i Danmark? Hvad betyder: at skabe tryghed, fred og orden? Man bliver informeret om uddannelsen, om politiets forebyggende arbejde på skoler, om opgaver ved udrykning - trafikuheld, brand, indbrud, internationalt samarbejde og efterlysninger, er blot nogle af de mange opgaver, der beskrives. Bogen giver et historisk rids 400 år tilbage i tiden. Nutidens uniformer, våben og forsvarsmetoder samt alle de transportmidler, politiet råder over, bliver beskrevet. Der er desuden informationer om, hvordan man kontakter politiet. Fagbogen indeholder til slut link, litteraturliste og register.

I serien udkommer samtidig Lov og straf, der supplerer og udvider emnet om "lovens lange arm".

Bogen er velskrevet. Den har et flot layout, og giver læseren mange lærerige og spændende informationer om politiets arbejde i Danmrk. En bog man bliver klogere af! Anbefales til bibliotekernes hylder og sæt.


Børn & bøger

Årg. 65, nr. 8 (2012)

af

af

Kurt Kristensen

Årg. 65, nr. 8 (2012)