Bøger / faglitteratur til børn

Politiet kommer


Beskrivelse


Politiet kommer, når man ringer 112. De kommer i politibil eller på motorcykel. Politiet bruger også hunde og heste i deres arbejde.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. dec. 2010

af

af

Jesper Holtoug

d. 6. dec. 2010

Specialpædagogisk-forlags brune letlæsningsserie handler om usædvanlige jobs. I disse to faghæfter er det politiet og brandvæsnet, der tages under let, faglig behandling, så alle i 6-7-års alderen kan være med. Med mere voksenhjælp vil børn endda kunne være med endnu tidligere. I format og farveholdning kan hæfterne forekomme lidt kedelige. De springer næppe af sig selv ned af hylderne, så det er på sin plads med en smule positiv foromtale af de nye lette fagbøger.

Smalle spalter á tre-fire ord og korte sætninger gør teksterne spiselige for begynderlæserne. Derimod er der hverken satset på meget korte ord eller orddeling i de små faghæfter. Begge hæfter starter med en personifikation af jobbet, via præsentation af en navngiven hovedperson, som dog ikke har videre betydning ud over den første side. Der fortælles sobert og enkelt om henholdsvis politiets og brandvæsnets arbejde og videregives en masse tekniske enkeltheder ved jobbenes indhold. Der tages ikke overflødige effekter i brug - både tekst og foto-billedside er neddæmpet, beskrivende og forklarende.

Der findes en hel del fagligt materiale om jobs og arbejdspladser for begynderlæserne, fx Klematis' job-serie, hvor Hvad laver brandvæsnet? og Hvad laver politiet? dog er betydeligt sværere til selvlæsning end de her anmeldte.

To oplysende og interessante faghæfter for de yngste læsere. I lidt kedelig indpakning leveres rigtig meget fin, faktuel viden uden store armbevægelser eller voldsomme effekter. Roligt, sagligt og relativt lettilgængeligt.