Bøger / faglitteratur / håndbøger

Politikens bog om vand i haven


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Jette Landberg

2007

En bog for alle, der interesserer sig for den ekstra dimension, som vand skaber i en have. Bogen har vægten på de større anlægsprojekter. Den henvender sig mest til de haveejere, der vil kaste sig ud i lidt mere end bare en lille balje med en springvandspumpe.

Forfatteren er anlægsgartner og indehaver af firmaet Junckerhaven, der udfører anlæg af japanske haver og vandhaver. Efter en indledning, hvor han fortæller om de mange inspirationskilder i naturen og gamle kulturhaver, islamiske, europæiske og japanske, gennemgår han detaljeret anlægsteknik, udformning af bassin, vedligehold og sten osv. med stor ekspertise. Afsnittene om fisk og vandplanter er skrevet af bassinkonsulent Dan Nürnberg. Som noget nyt er der også anvisning på, hvordan man laver en svømmesø, som er et mere naturligt alternativ til den kemikaliefyldte swimmingpool. Alle forfatterens forklaringer er ledsaget af flotte og tydelige farvefotos.

Dette er en meget fin, detaljeret og inspirerende bog om det efterspurgte emne fra en erfaren fagmand. I 2006 kom Richard Birds bog Vand i haven. Den henvender sig mere til til de, der blot vil begynde i det små og snuse lidt til emnet. Herværende bog er mere ambitiøs. Gennem årene er der udkommet adskillige andre bøger om vand, men denne hører absolut til i den seriøse ende.

En oplagt anskaffelse. Bogen hører til i den bedste ende af bøgerne om vand i haven for den haveejer, der vil gå igang med større projekter.


Grønt miljø

2007, nr. 4

af

af

SH

2007, nr. 4